Hydrofoberen is een term die we gebruiken voor het water- en vuilafstotend maken van stenige gevels en daken. Hydrofoberen is een methode die we gebruiken bij nieuwe, gerenoveerde en gereinigde oppervlakken.

Gevel laten impregneren

De vloeibare, waterwerende laag die we aanbrengen verdeelt zich over het oppervlak en dringt ook (enigszins) het oppervlak in. Hoe diep het middel intrekt is afhankelijk van de poreusheid van het materiaal waar we de vloeistof op aanbrengen.

Wanneer u uw gevel of dak door de professionals van echtnetjes.nl laat voorzien van hydrofobeermiddel dan gebruiken zij daarvoor een moderne hydrofobeermiddel dat uw dak of gevel beschermt tot wel 10 jaar.

Het effect verminderd wel op den duur en zal dan opnieuw een behandeling moeten ondergaan. Een goed hydrofobeermiddel dat op de juiste manier is aangebracht zorgt voor transport van waterdamp. Dit wordt wel door de gevel toegelaten, transport van water is na hydrofoberen niet of nauwelijks mogelijk

Wat is het verschil tussen impregneren en hydrofoberen?

Als we een oppervlak impregneren, dan verzadigen we het totale oppervlak met een, meestal vloeibaar, impregneermiddel. Een impregneermiddel gebruiken we om het oppervlak te beschermen tegen vuil of om het oppervlak brandwerend te maken.

Impregneren gebeurt bij gevels, maar ook bij kleding. Ook is het mogelijk om gordijnen, bankstellen, vloerbedekking en schoenen te impregneren. Het woord hydrofoberen betekent letterlijk;

  • Hydro = water
  • Foberen = afstoten

Door een oppervlak te hydrofoberen zorg je dat het oppervlak waterafstotend is. Een waterafstotende gevel helpt ook om het binnenklimaat gezonder en droger te maken. Een drogere ruimte is bovendien eerder warm. 

Uw gevel of dak laten reinigen en laten voorzien van hydrofobeermiddel

Wanneer u uw woning er weer netjes wilt laten uitzien kunnen de professionals van echtnetjes.nl uw woning reinigen en daarna gelijk hydrofoberen. De professionals van echtnetjes.nl maken gebruik van verschillende reinigingstechnieken.

Voor het reinigen gebruiken we bijvoorbeeld softwash, waarbij we, met biologisch afbreekbaar chemicaliën, vuil, insectennesten, webben en stofaanslag verwijderen. Daarna kunnen we de gevel of de dakpannen hydrofoberen om vochtindringing tegen gaan.

Bovendien wordt zo ook vorstschade en de groei van alg en schimmel tegengegaan. Wilt u meer weten over hydrofoberen of wilt u een afspraak inplannen, neem dan vrijblijvend contact op met een van de professionals van echtnetjes.nl.

CONTACT

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Bestandsformaat .jpg of .png
Choose File
Bedankt voor uw aanvraag! We nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Aanvraag kon niet verstuurd worden. Controleer of de bestandsgrootte van de foto's niet groter dan 8MB is. U kunt ons ook bereiken via de mail: info@echtnetjes.nl of telefonisch: 06-43974183

*Verplicht veld

Wat klanten over ons denken

“Amazing Work”

5 / 5

Thanks for the amazing work!!

Eco-friendly treatment with minimum pressure wash is, and what I always thought, the best way of ensuring the longevity of the stone and mortar.

Paritosh
17-5-2022 (Almere)

Top service in kwaliteit en prijs

5 / 5

Meneer Arkon van Echt Netjes Softwash is klantvriendelijk, reageert snel, superflexibel qua afspraken maken en levert top kwaliteit service op!

Saba
19-6-2022 (Nijmegen)

“Super Werk”

5 / 5

Zeer aardig team en doet wat ze beloven! Zeer goed en vakkundig snel en betrouwbaar! Zeker het aanbevelen waard.

Anita Vreenegoor
15-4-2022 (Monnickendam)

“Keurig en professioneel”

5 / 5

Keurige service en professionele benadering van de te verrichte werkzaamheden.

Atse Spoor
1-7-2022 (Blaricum)

Super goed en professioneel

5 / 5

Goede afspraak netjes op tijd en vakkundig gedaan. Vriendelijk bedankt en volgend jaar weer.

Cleo
16-6-2022 (Almere)

“Echt netjes Werk”

5 / 5

Na aanmelding van de klus waren mijn dakkapellen binnen 1 week weer schoon en als nieuw door Arkon van Echt Netjes Softwash. Bel hem!

Wil Koerts
29-7-2022 (Almere)